ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ - ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρουσιάζει την ιστορία της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ από την εκπομπή του, το σύμβολο του αγνού πατριωτισμού και αγάπης για την πατρίδα. 
Γνωστή ως «ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ» γιατί κατά την περίοδο της Κατοχής επί 34 χρόνια ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της ΡΩ κάθε πρωί και την κατέβαζε με τη δύση του ηλίου. 
Ο ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ την υποδέχεται σε ένα πλατό πλαισιωμένο από φωτογραφία του ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ και με εδέσματα απ’ τον τόπο της. Η ίδια ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας και της ζωής της στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, απ’ όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην ΚΥΠΡΟ, περνώντας τις κακουχίες με την Ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την ΕΛΛΑΔΑ βαθιά ριζωμένη μέσα της. Οι καλεσμένοι της εκπομπής ο Ναύαρχος ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΑΠΗΤΟΣ και ο Αξιωματικός ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΙΑΣ μεταφέρουν θύμησες και ντοκουμέντα από την αντιστασιακή δράση της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ. 
Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με παραδοσιακούς χορούς από το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ και την Κυρά της ΡΩ να τοποθετεί τη σημαία στον Ιερό Λόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου